Skoči na glavno vsebino

DOSEŽKI NAŠIH UČENCEV IZVEN ŠOLE

TIJA IVANČIĆ in ZALA STANTE

Tija in Zala sta v mestu Kielce (Poljska) skupaj s soplesalkami tekmovali na evropskem plesnem prvenstvu modern – otroška formacija.  Skupina je osvojila prvo mesto in so tako postale evropske prvakinje.

MAŠA KOČEVAR
Maša Kočevar (6. b) je postala evropska prvakinja v hip hopu v parih ter podprvakinja v kategoriji skupine.

MAŠA ERKIĆ

V letu 2023 je Maša Erkić, učenka 3. a, dosegla lepe  plesne uspehe: 1. mesto na tekmovanju Master dance Festival Lukec open v Brežicah (10. – 12. februarja), 1. mesto na tekmovanju Aerial flow solo ženske pionirji v Sevnici (5. 3. 2023) in 1. mesto na državnem tekmovanja Aerial flow v kategoriji Aerial flow solo ženske pionirji v Laškem (3. in 4. junija).  Maša je tudi najmlajša tekmovalka v Sloveniji.

PODROČNO PRVENSTVO V ATLETIKI
Spodaj je nekaj utrinkov s področnega prvenstva v atletiki, ki je bilo izvedeno na celjskem atletskem štadionu 30. maja 2023. Od naših učencev se je Aljuš Anžič (9.b) v metu vorteksa uvrstil na državno prvenstvo.

ODBOJKA NA MIVKI

Naši fantje (Jaka, Ian, Anej in Anže, vsi 8.b) so osvojili tretje mesto na medobčinskem prvenstvu v odbojki na mivki.

NAŠI SEDMOŠOLCI – ODLIČNI NOGOMETAŠI
Naši sedmošolci so si z odličnimi igrami na štirih turnirjih, s šestimi zmagami in dvema porazoma, priborili drugo mesto na področnem šolskem tekmovanju v malem nogometu. Poleg odlične igre so se izkazali tudi s spoštljivim medsebojnim odnosom in fairplayem.

NAŠA TROJKA OSVOJILA TURNIR
Urad vlade RS za komuniciranje (UKOM) je v času dogodka »I FEEL SLOVENIA night« v Dallasu v duhu podpore mladim košarkarjem skupaj z občinama Novo mesto in Celje, ter podporo Košarkarske zveze Slovenije, 6. aprila 2023 organiziral dva košarkarska turnirja v obeh mestih. Na turnirju v Celju je več kot uspešno nastopala tudi košarkarska trojka iz naše šole, ki je v postavi Ota Požin, Aljuš Anžič, Aljoša Četina in Juš Zupanc osvojila prvo mesto in si za nagrado poleg ostalega prislužila tudi podpisan dres Luke Dončiča.

MEDNARODNI USPEH NAŠIH UČENCEV V BEOGRADU
Na Mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu sta pod  mentorstvom Tamare Povh, Glasbena šola Celje, tekmovala tudi naša dva mlada pianista, učenca naše šole. Aleksandar Trbovc, 3.A,  je v predkategoriji A osvojil I. nagrado in 98 točk. Ana Duškov, 4.A,  je v predkategoriji B osvojila II. nagrado in 91 točk. Več >>>

NAŠI ODLIČNI ROKOMETAŠI
Aljuš Anžič, Enej Planteu, Nik Harinski, Svit Levpušček, Aljoša Četina, Liam Lisac, Jaša Miheljak, Juš Zupanc, Jakob Čadej, Jan Deželak in Jaka Jovanović so člani šolske rokometne ekipe. 25. januarja 2023 so se po pravi bitki z Dobovo (34:34) in kasneje zmago proti Velenju (44:33) uvrstili v polfinale državnega prvenstva (med devet ekip v Sloveniji). Najboljši igralec Aljuš Anžič je na prvi tekmi zabil 22 in na drugi pa 26 ob samo enem zgrešenem strelu. Vsem fantom čestitamo za odlično borbo in fair play igro.

HELENA STEFANOVIĆ
V soboto, 10. 12. 2022, je naša učenka Helena Stefanović (1. b) dosegla odličen uspeh v svoji kategoriji na velikem mednarodnem tekmovanju v ritmični gimnastiki Juna Winter Cup, ki je potekalo v telovadnici 1. gimnazije Celje. Helena je osvojila 2. mesto. Na tekmovanju je sodelovalo 198 tekmovalk iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Srbije, BiH, Slovaške, Češke, Poljske, Nemčije, Italije in Izraela.

Dostopnost