V petek, 15.11.2024 smo s 14.Tradicionalnim slovenskim zajtrkom zaključili Teden slovenske hrane.
Učenci naše šole so se v okviru razrednih ur zbrali v svojih matičnih učilnicah in zaužili zajtrk. Letošnji projekt je potekal pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Prejšnja leta smo vsako leto posebej izpostavili eno izmed njegovih sestavin. Letos pa smo enakomerno izpostavili kruh, maslo, med, mleko in jabolko – vseh pet sestavin, ki jih za zajtrk ponudimo že od samega začetka tega projekta.
Učenci so imeli priložnost spoznati različne kmetijske pridelke in si ogledati razstavo domačih jabolk. Lahko so si ogledali postopek pridelave sira in masla ter oboje tudi poskusili. Obiskal nas je čebelar, ki je učencem prikazal pridelavo medu. Učenci pa so si lahko tudi ogledali postopek peke domačega kruha ter žemelj, ki so jih z veseljem tudi poskusili. Z dogodkom smo poudarili pomen kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njenem vplivu na okolje.